Hírek

2010.06.16. 06:23

Teljesült az álma a halálosan beteg kisfiúnak!

Igencsak megnőtt a forgalom a szentpéterúri Móra Ferenc utcában. Az apropó szomorú, hiszen egy halálos kórral küzdő kisfiúhoz érkeznek a látogatók, mégis szívmelengető.

Magyar Hajnalka


A ház előtt jókora sokadalom gyűlt össze. Itt van Pisti édesanyja, Orsósné Homály Ibolya, nevelőapja, Orsós György is, de hol van Pisti?

- Oda nézz, hogy viszi! - tör ki a lelkes gyerekvisítás, ugyanis egy kis domb mögül felbukkan a quad, nyergében a beteg fiúval, s a hévízi Herczeg Zoltánnal, aki az elsők közt sietett teljesíteni a kívánságot. Lányával érkezett tegnap délután a családhoz.

- Nagymamám ajánlotta figyelmünkbe a Pistikéről szóló cikket, s vetette fel, hogy jöjjünk el a terepmotorunkkal örömöt szerezni - mondja Herczeg Henrietta, a hévízi Bibó-gimnázium tanulója. - Nem sokat gondolkodtunk, ilyen helyzetben szívesen segítünk.

Most csupa mosolygós arcot látni, ám pénteken nagy volt a riadalom a portán. A kisfiút mentő vitte a pécsi klinikára, ahonnan egy hónapja a család és a kis beteg kérésére már végleg hazaadták.

- Nagyon leesett a trombocitája, azt mondták, ha nem került volna kórházba, nem éri meg a szombatot - idézi fel az édesanya. Elmondja még, hogy cikkünk nyomán egy német házaspár is felkereste őket, s felajánlotta segítségét.

- Laptopot kap tőlük Pistike, meg egy pohár- és tányérkészletet. Holnap újra jönnek.

A laptopot értem, de minek egy kisfiúnak a porcelán? Választ kapunk erre is.

- Szombaton házasodik valaki a rokonságból, s ez lesz Pisti nászajándéka...



- Nagyon jólesik, hogy az újság, meg ez a sok ember felfigyelt a bajunkra - folytatja György, aki párjával még hat gyermeket nevel. - Idegen emberek telefonálnak, s próbálnak nekünk segíteni. Nagyon hálásak vagyunk érte...

Beszámolnak róla, hogy egy egerszegi hölgytől is kaptak csomagot, benne támogatás, édesség s egy játék quad. Megható számukra ez a figyelem, nincsenek hozzászokva. Csak valami gyógymódot is küldene már valaki...

Megérkezett Pisti speciális ágybetéte is, ami a felfekvéseket hivatott megelőzni. Ibolya lelkesen mutatja a házban a tojástartó szerkezetéhez hasonlatos szivacsot, ami a sok fekvés mellett is engedi lélegezni a bőrt. Közben újra a ház elé ér a jármű, végre Pistivel is válthatunk pár szót.

- Jó volt nagyon, 24-gyel mentünk - néz fel a csillogó bukósisak alól. Megmutatja, hogyan kell gázt adni, húzni a féket, hol a duda. - Jönnek mások is, hogy még motorozhassak - dünnyögi -, de nem fogom megunni...


Dr. Farkas Ágota polgármester elmondta, az egész falu figyelemmel kíséri a család sorsát. Az önkormányzat csak benyújtott kérvényre adhat támogatást, a polgármesternek nincs saját kerete. Ám, hangsúlyozza, elég, ha pár sorban megfogalmazzák igényüket, a szakemberek megírják a hivatalos papírokat. Emellett elindították a közgyógyellátási keret megnövelését, továbbá annak intézését, hogy az édesanya ápolási díjban részesülhessen.



Kapcsolódó cikkünk, kattintson az alábbi, kiemelt címre!

Csodára vár a halálosan beteg kisfiú és családja
Pistiből első pillantásra csak egy dombocska látszik, összegömbölyödve fekszik a takaró alatt. Ágya mellett ott áll az oxigénpalack, ami megkönnyebbülést nyújt a nehéz percekben. Szentpéterúron járunk, egy menthetetlenül beteg 11 éves kisfiú családjánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!