Hírek

2010.06.10. 16:56

Számos zalai településen szerveződik árvízsegély

Zala megyében mind többen igyekeznek segíteni az árvízkárosultaknak, ki adományokkal, ki gyerekek nyaraltatásával.

Zalai Hírlap

Árvízkárosult gyerekeket várnak jövő héten a Bázakerettyén működő Ciklámen Hotelben, melynek tulajdonosai egyúttal adománygyűjtő akciót hirdetnek. 
-  Jövő héten csütörtökön érkeznek a gyerekek, teljesen kiürítjük a számukra a hotelt, így 45 fiatalt, illetve az őket kísérő tanárokat tudjuk befogadni - jelezte Csatlós Csilla, a hotel vezetője. - A település önkormányzata is teljes mellszélességgel támogatja a kezdeményezésünket, ennek köszönhetően a gyerekek ingyen látogathatják majd a helyi strandot. Más programokat is szervezünk a számukra, a tábortűztől kezdve az éjszakai túrán át a kézműves foglalkozásig rengeteg mindennel eltölthetik majd az idejüket. Reményeink szerint nem mi vagyunk az egyetlen magyarországi szállásadók, akiket mélyen megérintett a szerencsétlenül járt emberek sorsa, hanem országossá terebélyesedik a kezdeményezésünk, és a többi hotel, szálloda is befogadja majd egy időre az árvízkárosultakat.

Adománygyűjtő akciót is hirdetnek. Játékokat, iskolaszereket, gyerekruhákat várnak elsősorban  csupa olyan dolgot, melynek egy iskolás korú gyermek örül és használni tud. Az akciót lapunk is támogatja: az adományokat tehát a Ciklámen Hotelen kívül a Zalai Hírlap nagykanizsai, Erzsébet tér 21. szám alatti szerkesztőségében is le lehet adni, ahonnan június 17-én (jövő hét csütörtökön) gépjármű szállítja majd az összegyűlt tárgyakat Bázakerettyére.


Civil tudósítónk adta hírül, hogy Letenyén már szerdától gyűjtik az adományokat, méghozzá több helyszínen is. Az akció csütörtökön folytatódik, a tűzoltóságon egész nap, a Letenyéért Közéleti Egyesület irodájában (Kossuth utca 30.) 8-16, Egyedután a kápolnánál 16 -18, a Fáklya Művelődési Házban 18-20 óra között várják az árvízkárosultaknak szánt dolgokat.

 
Keszthelyről csütörtökön két kamionnyi adomány indul Hernádnémetibe. A gyűjtés Hegedűs Éva kezdeményezésére indult, aki elmondta: baráti segítséggel először csupán kétszáz takarót akartak küldeni az árvíz sújtotta településre, de aztán egyre többen jelezték segítő szándékukat, megmozult a térség. Ausztriai és németországi ismerőseik is sorban ajánlották fel az adományokat, így csütörtökön két 24 tonnás kamion indul útnak, ruhákkal, bútorokkal, tisztítószerekkel, különböző használati tárgyakkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!