Hírek

2010.06.22. 02:27

Sajtótájékoztatók: polgármester kontra Fidesz

Nagykanizsa - A keddi közgyűlés előtt Marton István polgármester, majd a Fidesz képviseletében a párt három önkormányzati képviselője is sajtótájékoztatót tartott hétfőn.

Szalabán Attila

Marton István polgármester szerint az elmúlt hetekben kirobbant, a város és ellene irányuló támadássorozat a vártnál is gyorsabban lezárult. Mint közölte, a regionális államigazgatási hivatal leszögezte, hogy a képviselő-testület nem küldheti szabadságra a polgármestert annak beleegyezése nélkül, és a közgyűlést sem hívhatja össze helyette. A polgármester szerint 300 millió forint pályázati támogatás, 500 munkahely, az önkormányzati gazdasági társaságok és több iskola működése kerülhet veszélybe, ha a mára összehívott ülésen nem születnek meg a szükséges döntések. Kevéssel később a Fidesz három önkormányzati képviselője - köztük két bizottsági elnök - tartott sajtótájékoztatót.

Balogh László, Karádi Ferenc és Papp Nándor kijelentették: az éves munkaterv szerint, június 24-ére kellene összehívnia a soros közgyűlést Marton Istvánnak. Mint jelezték: ehelyett a polgármester mindenféle egyeztetés nélkül, a hasára ütve közölte pénteken a képviselőkkel, más érintettekkel, hogy ma rendkívüli ülést kíván inkább tartani. A fideszes városatyák rámutattak: sokan arra készültek, hogy csütörtökön kell szabaddá tenniük magukat. Ragaszkodnak az álláspontjukhoz, hogy Marton István a jogszabályokat betartva hívja össze és vezesse a közgyűléseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!