Hírek

2010.05.28. 17:38

Tehetség egy kis faluból

A nagyrécsei általános iskola tanulója, Ötvös Sándor kiemelkedő eredményeket ért el kémia és fizika versenyeken.

zaol.hu

Kisrécsén lakik Ötvös Sándor, a nagyrécsei iskola nyolcadikos tanulója - már hetedik osztályban is jeleskedett kémiából. Ekkor már ott volt a kémia versenyek legjobb helyezettjei között a városi és megyei versenyeken. Kémiatanára, Kreiner Lászlóné bíztatására és segítségével még jobban elmélyült a tárgy tanulásában.

Az igazi sikert ezután érte el, mikor is a Winkler Lajos emlékversenyen első helyezett lett. A Hevesy György versenyen megyei első és Egerben az országos döntőn kilencedik helyezést ért el 91%-os teljesítményével. Ez a verseny három fordulós, sokoldalú megmérettetést jelentett.

A Curie kémia országos felmenő emlékversenyen is eredményes volt, a döntőn Szolnokon is az országos 9. helyezést szerezte meg. 


Ötvös Sándor fizikából is jeleskedett, hisz az Öveges Józsefről elnevezett versenyen a megyei értékelésben harmadik helyet ért el - értesítette portálunkat Kreiner Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!