Hírek

2010.03.11. 18:07

Sürgősségi centrumot építenek ki a megyei kórházban

A Zala Megyei Közgyűlés csütörtök rendkívüli ülésén döntött a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Centrumának kialakításáról szóló pályázat támogatásáról.

Szabó Judit

A betegellátásában hiányt jelent, hogy nincs a megyében sürgősségi centrum, amely magas szintű, gyors, szakszerű ellátást képes nyújtani az életveszélyt jelentő állapotokban.

A Zala Megyei Önkormányzat 2008-ban pályázatot nyújtott be az európai uniós Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett felhívásra sürgősségi centrum kialakítására. Az elbírálás során csökkent az igényelhető támogatás összege, így az 707,7 millió forint lett. Ehhez 70,7 millió saját forrás szükséges. A támogatási szerződés előkészítése folyamatban van, nyáron megkezdődhet az építkezés. A sürgősségi centrum 1.366 négyzetméter alapterületen a jelenlegi baleseti ambulancia helyén jön létre.

A teljes költségvetésből közel 391 millió forintot fordítanak az építésre, 216 millió forintot egészségügyi gép- és műszerbeszerzésre, 11, 5 millió forintot informatikai fejlesztésre. Az eszközlistában mintegy 40 nagy értékű eszköz szerepel, ebben közel 70 millió forintért digitális röntgent, 16 millió forintért diagnosztikai ultrahang-készüléket vásárolnak, továbbá altatógépeket, lélegeztetőket is beszereznek.

A testület a keszthelyi Asbóth- és a Zöldmező utcai iskola energiafelhasználási pályázatát is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!