Hírek

2010.03.17. 03:27

Esélyt, lehetőséget ad a Várlak Tanoda

Alsónemesapáti - Tegnap ünnepélyes külsőségek között átadták a Várlak Tanodát, melyet az Apáti Iskoláért Alapítány által nyert 15,5 millió forint pályázati pénzből valósítottak meg.

Sinkovics Eta

A Nyugat-dunántúli régió első tanodája uniós és állami támogatással valósult meg. Az iskolai lemorzsolódás csökkentését, a halmozottan hátrányos helyzetű diákok tanulási és társadalmi beilleszkedési esélyeit kívánják javítani az itt szervezett, tanórán kívüli foglalkozások segítségével. A tanodához az önkormányzat biztosította az épületet, ahol harminc fiatal felzárkóztatására, tehetséggondozására nyílik lehetőség. A tegnapi megnyitón Szabó Katalin, a helyi Csertán Sándor általános iskola igazgatója, a Várlak Tanoda szakmai vezetője, valamint Balaton Józsefné, Alsónemesapáti polgármestere köszöntötte a résztvevőket, utóbbi a régen várt lehetőséget hangsúlyozta. Az intézményt megáldotta Sömenek István plébános, majd Kiss Péter társadalompolitikai miniszter beszédében a 2004-től működő Tanoda-program szükségességéről szólva kiemelte: az otthonról hozott hátrányok kiegyenlítése mindannyiunk felelőssége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!