Hírek

2009.12.15. 03:26

Gyarapodik az angolul társalgók közössége Keszthelyen

Keszthely - Mennyire hasznos a saját nyelvünkön kívül más nemzetiségűekkel is kommunikálni, aligha lehet kérdés. A városban egyre többen beszélik az angolt.

Temesi Hilda

- Nem kell ahhoz külföldre utazni, hogy valaki tudja gyakorolni az angolt - mondta. - Sokan vannak, akik kellő közeg hiányában nem tudták ezt korábban megtenni. Most már ott tartunk, hogy a tagok fele magyar, másik nagyon vegyes származású.

Kenyai diákoktól kezdve a finn, skót, briteken át a hazatelepült magyarokig több generációs vegyes csapat gyűlt össze. Barátságok szövődtek és természetesen egyre több sikerélmény éri a nyelvhasználatban fejlődni vágyókat.

- Gyerekkoromtól tanulom az angolt, mivel a szuahéli mellett az a hivatalos nyelv az országomban - így a Kenyából érkezett egyetemi hallgató. Harum, a Georgikon Kar növényvédelmi szakán tanul négy hónapja. Sajátos akcentussal mondja: - Mindenki nagyon befogadó és segítőkész.

Emecz Emilné Angliában töltötte gyermekéveit, 2004 óta él újra Magyarországon.

- Szeretek emberekkel megismerkedni. Remekül szórakozunk ezeken a napokon - jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!