Hírek

2009.10.16. 05:44

Védelem állami forrásból

Budapest - Immár második körben újabb zalai önkormányzatok kapnak támogatást a településőrségek megszervezésére - olvasható az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium honlapján. De van, ahol már munkába is állnak a településőrök.

zaol.hu

A Bajnai-kormány a közbiztonsági csomag részeként indította el a településőr-programot, melynek keretében állami forrásból bővülhet az önkormányzatok rendészeti tevékenysége.

Utóbbiak pályázhattak a működési támogatásra, a szeptemberi első kör nyertesei közt egy tucat zalai településen (például ) kezdhetik meg a munkát az újonnan szolgálatba állt településőrök.

Mint azt Kele Lajostól, Eszteregnye polgármesterétől megtudtuk: náluk két fővel máris dolgozik az őrség. A második kör nyerteseinek listáját a minap tette közzé a szaktárca. Ezek sorában 11 megyénkbeli település szerepel: Eszteregnyén már két fővel működik a településőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!