Hírek

2009.10.24. 16:04

New Age: Harmóniában a természettel

A kellemetlen, késő őszies időjárás ellenére meglehetősen sokan látogatták a kehidakustányi New Age Fesztivál programjait szombaton. A bátrabbak még a Nordic Walking túrát sem hagyták ki a sorból.

nincs nev

A rendezvény több helyszínen zajlott, kezdésként megnyitották a „Randevú a természettel” című kiállítást, mely dr. Varga László fotóit és Pecsics Katalin képzőművészeti munkáit mutatta be. Közben megnyílt a biopiac, ahol a szervező Kehidakustányi Vendégvárók Egyesülete részéről Trangóni Katalin elnök köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta: a fesztivált tavaly szervezték meg először, célként kitűzve, hogy a település még jobban megismertessék a turistákkal és a szakmával.

- A New Age gyűjtőfogalom, a ’70-es évek egyik zenei vonulatát jelképezi, melyre idővel életmód is épült - adott tájékoztatást, hozzátéve: sokan félnek a kifejezéstől, holott annak sok ága beépült a hétköznapokba. - A lakberendezéstől kezdve a gyógyászaton át az építészetig számos helyen és módon alkalmazzák. A mi célunk a külső és belső harmónia megteremtésén kívül a természet és a környezet egyensúlyának javítása. Sajnos az ember évekig kihasználta a természetet, s ez kezd visszaütni, ezt pedig nem szabad hagyni.

A fentiek alapján a fesztiválon szó esett a flavonok egészségmegőrző szerepéről, az ökoházakról, a környezettudatos építészetről, a táplálék kiegészítőkről, tartott előadást gyógytornász, s Czigány Ildikó, pilótanő. A biopiac természetes anyagokat kínált, miközben zenék és koncertfilmek szórakoztatták az érdeklődőket. A napot koncertek zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!