Hírek

2009.10.06. 02:28

Nappali részleg

Zalaegerszeg (mh) - A zsúfoltság csökkentése érdekében a Zala Megyei Kórház kardiológiai osztályán nappali részleget alakítottak ki, ahol az egynapos ellátásra érkezők kerülnek elhelyezésre. Kísérleti jelleggel vezették be, gyűjtik a tapasztalatokat

Péter Gyöngyi

A két kezelőből és két kórteremből (összesen nyolc ágy) álló, a második emeleten berendezett egységet tegnap adták át. Mint dr. Csidei Irén, a kórház főigazgatója emlékeztetett rá, ennél sokkal nagyszabásúbb terveket dajkálnak a kardiológia felújításáról, de minden apró lehetőséget meg kell ragadni. A kardiológia lerobbant építészeti állapota közismert, mint ahogy a zsúfoltság is mindennapi kísérője a munkának. A földszinten napközben alig lehet közlekedni, az egynapos beavatkozásra érkezők az ambuláns betegekkel együtt várakoztak felvételre, kényelmetlen székeken szorongva. Ezen az áldatlan állapoton enyhít a nappali részleg, ami néhány hete már fogadja is a pácienseket - részletezte dr. Lupkovics Géza osztályvezető főorvos. Mint elmondta, naponta átlagosan 10-15 beteg érkezik az osztályra elektív, vagyis tervezett beavatkozásra. Ez a csoport, a hozzátartozókkal, kísérőkkel együtt akár 40 embert is jelenthet. Ettől a forgalomtól mentesíti a földszintet a nappali részleg, ahol minden szempontból kényelmesebb elhelyezés várja a betegeket, akik elsősorban diagnosztikus célú katéterezés, pacemaker állítás vagy más könnyebb beavatkozás okán kerülhetnek ide. A nappali részleget legkésőbb 18 óráig el kell hagyni, a beteg a vizsgálatot követő pihenés, megfigyelés után otthonába távozik, probléma esetén pedig az osztályon nyer elhelyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!