Hírek

2009.09.26. 02:28

Új irányt szabna egy leendő Fidesz-kormány

Nagykanizsa - Amennyiben kormányra kerül a Fidesz, úgy nem csak új költségvetést kell készíteni, de a fejlesztéspolitikának is új irányt kell szabni - szögezte le tegnap Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-MPSZ alelnöke.

nincs nev

Mint az alelnök jelezte: első feladatuk az lesz, hogy megszüntessék azt a bizonytalan légkört, mely manapság az egész országot uralja. Ezt tették 1998. és 2002. között is - mondta, sőt nemcsak stabilizálták, de fejlődési pályára is állították az országot. Hangsúlyozta: kizárólag megszorításokkal nem lehet kilábalni a válságból, olyan új irányt kell szabni a fejlesztéspolitikának, mely a hazai kis- és középvállalkozások támogatására, munkahelyteremtő beruházásokra használja fel a lehívható uniós forrásokat. 

A politikus a kiszámítható gazdasági környezet fontosságára is felhívta a figyelmet, mint mondta: nem lehet tovább növelni a hazai vállalkozók terheit, s nem lehet olyan adókat bevezetni, melyekről az előző évben nem is szólt a kormány. Pelczné Gáll Ildikó a politikai felelősségről szólva azt mondta: minden szinten, így a kormányzatot is felelősségre kell vonni, amiért az elmúlt 7 évben ilyen helyzetbe hozták az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!