Hírek

2009.08.04. 02:26

Nyári locsolással a kánikula ellen

Keszthely (há) - A múlt hónap végén újonnan vásárolt haszonjárművet vett használatba a Városüzemeltető Kft. A gépkocsit locsolóberendezéssel szerelték fel.

Horányi Árpád

A járműpark univerzális géppel bővült, amit cserélhető felépítményekkel minden évszakban ki tudnak használni, a sokrétű lehetőségek egyike az úttest locsolása.

Kindl György, az önkormányzati vállalkozás marketingigazgatója elmondta, hogy szállítási feladatokat bármikor el tudnak velelátni, további felszerelések-kel bővítve kiválóan alkal-mas lesz a téli időszakban a síkosság- és hómentesítésre.- Most a kánikulával kell szembenéznünk, régen ilyenkor gyakran locsolóautók járták az utcákat, hogy lehetőség szerint enyhítsék az aszfaltról visszaverődő forróságot - mondta Kindl György. - Az új jármű 30-40 percenként 5000 liter víz kiszórásával csökkenti az útfelületek elviselhetetlen melegét. Ezzel azt is elérjük, hogy a légmozgásokkal felszálló por mennyisége is kevesebb lehet, így tisztább marad a levegő.

A Városüzemeltető Kft. a 25 C-ot meghaladó melegben folyamatosan nedvesíti az utcákat, ezzel is elviselhetőbbé téve a lakók és a turisták számára a néha túlzott hőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!