Hírek

2009.08.10. 02:27

Minden magyarok találkozója (augusztus 14-20.)

Balatongyörök - Nemzeti hét - Minden magyarok találkozója címmel idén is megrendezik a település hagyományos programsorozatát augusztus 14-20 között.

Sámel József

Az ünnepi hét célja, hogy megidézze, újjáélessze az ősi magyar szellemiséget, a találkozó témája ennek jegyében hazánk történelme és kultúrája lesz.

A megnyitót a móló melletti sétány színpadán pénteken 17 órakor tartják,
e napon műsort ad a keszthelyi Család iskola, s koncertet a Kormorán együttes. Szombaton egyebek között előadásokra kerül sor, az ezeréves Zala megyére emlékeznek, a Hevesi Sándor Színház színészei történelmi összefoglalót mutatnak be, s a Hétrét együttes zenél. 

Vasárnap Ősök napja lesz, táltos köszöntőjével, íjászbemutatóval, előadást tart Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. 

Augusztus 17-én a magyar őstörténet-kutatás legújabb fejleményeiről, a magyar királysírokról hallgathatnak előadást az érdeklődők, kedden az egészség napja keretében a Mitől beteg a magyar? kérdéskörben értekeznek a jelenlévők, majd Tolcsvay Béla zenél. Szerdán a nemzetegyesítés, a nemzettudat, az emberi méltóság és az emberi jogok szolgáltatják a témát. 

A zárónapon, 20-án a Szent Korona fogadalomtételre kerül sor a Szent Mihály- kápolnában, amit több előadás és Raksányi Gellért-emlékműsor követ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!