Hírek

2009.08.11. 02:26

Emberi világ munkálásán

Keszthely - Új könyvet ad az olvasók kezébe Zámbó Zoltán, a Vajda János Gimnázium tanára. Hittel, szeretettel ajánlja kötetét pedagógiai ars poeticájával: késztetni arra, hogy mind többen legyenek részesei egy emberibb világ kimunkálásának.

Horányi Árpád

Az Új emberi világot! címmel megjelent kötet különféle kapcsolatrendszereken keresztül elemzi, mutatja be az emberek egymáshoz, környezetükhöz való viszonyát. Isten nyomában indul, a szeretet ösvényeit kutatja, s ezen keresztül a szerzővel bejárhatja az olvasó a társadalom szinte teljes térképét.

Zámbó Zoltán a kalauzolás előtti bevezetőben így fogalmaz: Az emberiség rosszul sáfárkodott Istentől kapott szabadságával: utat tévesztett, s most a vesztébe rohan...

Szándékáról szólva hangsúlyozza, fejtegetéseivel az a célja, hogy az embereket késztesse a prezentált téma elfogulatlan végiggondolására. Bízik abban, hogy mind többen kapcsolódnak be a kollektív útkeresésbe, az új emberi világ kimunkálásába.

Reménye, hogy a kötet figyelmeztet mindarra a veszélyre, amit az önzés, az erőszak, a szeretetnélküliség, a féktelen mohóság jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!