Hírek

2009.07.31. 02:25

Ha éhes, ha szomjas, az anyatej az igazi

Zalaegerszeg (se) - A szoptatás világhete alkalmából tegnap a Napsugár úti óvodában tartotta ünnepségét a Magyar Védőnők Egyesülete helyi szakosztálya.

Sinkovics Eta

- A mostani kutatások azt bizonyítják, hogy a hat hónapos korig tartó kizárólagos szoptatás a legoptimálisabb fejlődést biztosíja az újszülöttek, csecsemők számára - hangsúlyozta Tóth Lenke regionális vezető védőnő. Ez azt jelenti, ha éhes, ha szomjas a baba, elegendő számára az anyatej. Hat hónap után pedig e mellé bevezethetők a kiegészítő táplálékok. 

A védőnő azt is kiemelte, szükséges a társadalom támogatása, megértése, hogy az anyák számára biztosítsák a helyet, lehetőséget a szoptatáshoz. Egyébként az idei világhét a kommunikáció és az információátadás jelszavát tűzte zászlajára, ami a szakemberekkel való konzultáció fontosságára hívja fel a figyelmet. A rendezvényen különdíjjal jutalmazták a mások számára legtöbb plusz anyatejet adó anyukákat.

A hőség ellenére számosan érkeztek a programra, köztük Bükiné Megyesi Edina is. Nagyobb gyermekét kétéves koráig szoptatta, a babakocsiban pihenő négy hónapos kisfiát is legalább másfél évig tervezi.

- Az anyatej a legjobb, legegészségesebb táplálék számukra - érzékeltette a szoptatás fontosságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!