Hírek

2009.07.31. 02:26

Egy nyelven szólnak

Vonyarcvashegy (th) - Számos stílust és technikát fedezhetnek fel a festészet iránt érdeklődők a szerb alkotók munkáiból nyílt kiállításon.

Zalai Hírlap

A községháza dísztermében a belgrádi DURO SALAJ AD képzőművészeti klub tagjainak alkotásaiból rendezett tárlat 90 alkotó egy-egy munkáját mutatja be első ízben Magyarországon. Ahogy Janko Laco, a zrenjanini Ulaz képzőművészeti egyesület vezetője mondta, a kulturális hídépítés egyik állomása ez, aminek elsődleges célja, hogy jobban megismerhessük egymást a művészeten keresztül.

- Nagy örömmel vették a bemutatkozási lehetőséget a belgrádi egyesület tagjai, akik kilencven képpel képviseltetik művészetüket a kiállításon. Nehéz volt kiválasztani a képeket, az első elképzelések szerinti jóval kevesebb műre számítottunk - mondta a szerb alkotó.

Illésné Major Julianna, a művelődési ház igazgatója, a rendezvény szervezője szeretné, ha Hévízen vagy Keszthelyen is népszerűsíthetnék a kiállítás képeit.

- Szeptemberben írtunk alá megállapodást a szerb Ulaz képzőművészeti egyesülettel és az erdélyi Homoród-mente Alapítvánnyal, melyben lefektettük, hogy minden évben más helyszínen közös kiállítást szervezünk. Tavaly ez nálunk volt, idén Homoródszentmártonban lesz, majd jövőre pedig Zrenjaninban tervezzük megtartani. A határokon átívelő hídépítés egyik eleme a kiállítás és a héten zajló festőtelepi munka - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!