Hírek

2009.07.19. 12:00

Barabás Évi a Portréban érzi igazán elemében magát

Budapest - Számos agyonpreparált kolléganőjével szemben Barabás Éva a kezdetektől hű maradt önmagához, kívül-belül. Az RTL Klub Bonyhádról elszármazott riporternője ugyanolyan természetes és nyitott a magánéletében, mint a kamera előtt. Ezért is volt érthetetlen, amikor egy időre lekerült a csatorna képernyőjéről.

Zalai Hírlap

- Annak már több mint három éve. Nem tagadom, akkor nagyon fájt, hogy vége a reggelis korszaknak az életemben. Bár a levegőben benne volt, hogy a csatorna változtatásokat tervez, mégis váratlanul ért, hogy búcsúznom kell. Karácsony előtt néhány nappal így a finomabbnál finomabb sütemények gyártásába merültem, és próbáltam azt is kisütni, hogyan tovább. Egyébként a sütés mindig kikapcsol, ez a fajta kreatív munka krízis idején mindig segít. A szülinapom körül mindig újjászületek egy kicsit. 2006 februárjában például már tudtam, hogy a Fókuszban számítanak rám. Ekkor új időszámítás kezdődött az életemben, új feladattal, új közösségben, új munkatempóval. 



Munka közben Kokóval. Próbálták fodros ruhákba öltöztetni, de a stylistok belátták: ha rosszul érzi magát, a végeredmény is rossz 

Fotó: Sajtóklub/Bársony Bence

Arról érdeklődöm, hogyan sikerült a média bedarálós világában megőriznie sportos, mégis nőies külsejét. Nem láttuk szálanként kimerevített loknikkal, sokat (meg)mutató szexis cuccokban, és nem tette úgy keresztbe a lábát.

- Próbáltak engem is fodros, csipkés ruhákba öltöztetni, de rövidesen a stylistok is belátták, ha rosszul érzem magam bennük, a végeredmény is rossz. Szerintem egyébként nincs azzal semmi baj, hogy sokféle stílusú, habitusú, szexi, dögös és visszafogott egyéniség is megjelenik a képernyőn. Nekem azonban a műsorok, az azokban szereplő témák és emberek az érdekesek.

Abban viszont sokan kételkedtek, hogy Barabás Éva a helyén van-e, amikor tévéshop-reklámfilmekben szerepelt, vetem közbe.

- Sokat vívódtam, elvállaljam-e. Azok az emberek azonban, akinek számomra mérvadó a véleménye, azt tanácsolták: csináljam. Nem bántam meg, hiszen a kihívásnak a visszajelzések szerint megfeleltem; sőt, az ötleteimet meg is valósították a műsorban.

Aztán egyik jelenlegi munkájáról, a vasárnap esti Portréról faggatom. Ebben láthatóan elemében van.

- Tényleg ez a kedvenc műsorom, ajándéknak tekintem, hogy olyan emberekkel találkozhatok, akik nemzetközileg jegyzettek. Huszonöt percem van arra, hogy hiteles, színes portrét készítsek róluk. Rám szabott műsor, mert szerkesztőként olykor bizonytalanabb vagyok, mint riporterként.

NÉVJEGY

Született: 1974. január 1.

Munka: bonyhádi Völgység Televízió 1992-1994; Paksi Városi Televízió 1994-1997; 1997-ben megnyerte a Riporter kerestetik versenyt; MTV Híradó 1997-2001; RTL Klub Reggeli 2001-2005;  Delelő 2001-2005;  Fókusz 2006.

Az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek magyarországi nagykövete

Hobbi: imád kertészkedni, festeni, akár bútort is, szívesen sportol.

Személyi edzője: Barabás Picur, a kutyája

Család: a gyerekkérdést a természetre bízza. Hisz abban, hogy minden élethelyzetben megtalálják a feladatok  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!