Hírek

2009.06.25. 02:24

Egyre több vis maior kérelem Zala megyéből

Zalaszentgrót (sj) - Zalai települések vis maior támogatásáról is döntött egyebek között szerdai kihelyezett ülésén a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács.

Sámel József

Balogh József, a szervezet elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón elmondta: egyre több vis maior kérelmet nyújtanak be, a közelmúltban a többség Zalából érkezett. Összesen tizenöt község elsősorban a nagy esőzések miatt igényelt kármérséklést, az adminisztrációs előírásokat azonban egyelőre csak négyen teljesítették. Ezekről döntött a tanács, összesen 13,2 millió forintot felosztva közöttük. Szentkozmadombja 1,75, Zalalövő 2,45, Tormafölde 3,5, Lovászi 5,5 millió forintot kapott a károk enyhítésére. A többi kérelem elbírálása napirenden van, ha a feltételeket teljesítik az önkormányzatok, nem lesz akadálya a pénz kifizetésének.

Dr. Ipkovich György, az RFT társelnöke elmondta, szeretnék elérni, hogy az M9-es Sopron-Szombathely szakasza visszakerüljön a tervbe.

Az ülésen átadták az idei Pannon Novum Regionális Díjat, amit a mosonmagyaróvári Refmon Tűzállóanyag-gyártó Zrt. kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!