Hírek

2009.05.22. 02:29

Tűzoltóautó, ajándékba

Zalakaros (sza) - Puchheim, Zalakaros németországi testvérvárosa egy Mercedes tehergépkocsit adományozott a település önkéntes tűzoltó egyesületének.

Szalabán Attila

A zalakarosi önkéntes tűzoltók a város egyik legrégebbi szervezetének számítanak: 1930-ban alakították meg az egyesületüket, mely azóta számos helyről jutott segítséghez. A németországi Puchheim 1995-ben egy tűzoltóautót adományozott a fürdővárosnak. Mi több, tegnap újabb jármű érkezett a német településről: egy 3,5 tonnás, 6 személyes Mercedes tehergépkocsi, mellyel a tűzoltáshoz szükséges technikai eszközöket is szállítani lehet. - A két város közötti kapcsolat 20 évre tekint vissza - közölte Szirtes Lajos polgármester, aki Novák Ferenc egyesületi elnökkel és Szörcsök Szilárd parancsnokkal együtt vette át az ajándékot. Novák Ferenctől megtudtuk: a már szintén nem túl fiatal, ám rendkívül jó állapotban lévő, a feladatok ellátására kiválóan alkalmas Mercedes tehergépkocsival az eddig használt, 1977-ben szerzett Zuk gépjárművüket tudják kiváltani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!