Hírek

2009.05.28. 02:26

Hivatalosan is átadták

Zalabaksa (gyf) - Közel fél éve működik már a zalabaksai Kolping Idősek Otthona, ám a hivatalos átadási ünnepséget csak tegnap tartották. Az eseményen a házigazda polgármester, Pácsonyi Imre zalabaksai polgárokká fogadta a lakókat.

Gyuricza Ferenc

A közel hatszázmillió forintos beruházás révén - aminek nagyobb része állami támogatásból, mintegy 15 százaléka pedig a megyei önkormányzattól származik - 50 férőhelyet alakítottak ki, ám a fenntartó engedélyével jelenleg is 53 lakója van az intézménynek. A kihasználtság foka is jelzi, szükség van a szociális létesítményekre, s ezen igényről szólt a megyei önkormányzat elnöke, Manninger Jenő is, aki a megye legszebb otthonának nevezte a zalabaksait.

- Nagyon örülünk neki, hogy sikerült a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezettel megállapodnunk az intézmény működtetéséről - mondta Manninger Jenő. - Ebben a konstrukcióban a finanszírozás is előnyösebb, de fontosabb, hogy olyan szervezet biztosítja az idősellátást, amellyel nagyon jók a tapasztalataink.

Az elnök hozzátette: az idén több hasonló átadásra került sor, köszönhetően a megye átfogó szociális koncepciójának.

Az épületet dr. Veres András, a szombathelyi egyházmegye püspöke szentelte fel, aki az átadást megelőzően a község templomában ünnepi szentmisét is pontifikált. A Kolpg Oktatási

és Szociális Intézményfenntartó Szervezet az országban 21 szociális otthont működtet, Zalában három bentlakásos idősek otthona fenntartója, nyolc településen található telephelyekkel. Ezekben együttesen 440 férőhelyet biztosítanak. A zalabaksai otthon a lenti Kolping központhoz tartozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!