Hírek

2009.05.22. 02:26

Biztatóbb jövőt a kistelepüléseknek

Mihályfa (sj) - A kis- és közepes települések életben tartása, megerősítése érdekében Magyarország homlokegyenest másként cselekszik, mint az EU többi nemzete - mondta tegnap dr. gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió elnöke a Fenyős-patak Fesztivál keretében tartott, a Kistelepülések esélyei az Európai Unióban és Magyarországon című előadásában.

Sámel József

Hazánkban ma centralizálás folyik, a községek nem kapják meg azokat a pénzeket, melyek törvényileg járnának. Úgy vélte, a települések fenntartása, megerősítése társadalmi, gazdasági, családpolitikai szempontból elsőrendű, kulcsfontosságú feladat kellene, hogy legyen. Minden hivatkozás az EU-ra, ami azt mondja, hogy nagyobb egységekben kell gondolkodni, mert jobbak a gazdasági teljesítmények, a központi iskolák pedig magasabb színvonalú oktatást adnak, nem igaz. Az unió épp ellenkezőleg gondolkodik és cselekszik, így a tagországokban van jövője a kis településeknek, míg Magyarországon hibás a központosító kormányzati politika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!