Hírek

2009.05.26. 02:29

A patak összeköt

Mihályfa - A Fenyős patak immár fesztivállal köti össze a négy települést, Mihályfát, Óhídot, Szalapát és Kisvásárhelyt. A rendezvény-sorozat egy héten át kínált programot.

Sámel József

- A térségünk megyeszéli, úgy érezzük, kissé kiesik a megye vérkeringéséből. Ezért gondoltuk úgy, hogy programot szervezünk, fellendítendő a kulturális, közművelődési életet - fogalmazta meg a célokat Rátz Ottó, a Fenyős-Patak Fesztivál ötletgazdája, szervezője, az általános iskola igazgatója. - Úgy gondoltuk, nem csupán a szokványos programokat kínáljuk, hanem a változatosságra törekszünk. Így a nagyközönségnek szóló események előadások mellett néhány szűkebb kör érdeklődésére számottartó dologra is sor került. Konkrétan például Bethlen István előadására gondolok.

Ezen túl egy héten át minden napra kínált programot a fesztivál, mégpedig nemcsak Mihályfán, hanem Kisvásárhelyen, Óhídon és Szalapán tartottak rendezvényeket. Vetélkedő, sportesemények várták az érdeklődőket, akik szombaton bográcsos ételek főzőversenyén vehettek részt, de nevezhették kedvenceiket kutya és macska szépségversenyre is. Eközben tájékozódhattak a várható időjárásról, hiszen a program vendége volt Vissy Károly meteorológus. Vasárnap néptánc bemutatóval Óhídon zárult az első, s a remények szerint nem utolsó fesztivál.

- Nem kétséges, a kis települések lakosságának is szüksége van a kikapcsolódást biztosító rendezvényekre - tette hozzá Rátz Ottó. - A falvakban ugyanolyan értékek vannak, mint a városokban, meg kell teremteni a módját annak, hogy ezek közönség elé kerüljenek. A fesztivál visszajelzései pozitívak, ezért jövőre újra megrendezzük. S törekszünk arra, hogy ne csupán májusban, hanem más hónapokban is zajos legyen a kulturális élet. Nem árulok el titkot, ha elmondom, szeptemberben újabb találkozót szeretnénk szervezni, számos meghívott részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!