Hírek

2009.04.11. 12:41

Adományok árvaháznak

Nagykanizsa - Bútorokat, lakástextíliákat, s más adományokat indítottak útnak péntek délután a Szent József Plébániáról Erdélybe, Böjte Csaba, a dévai árvamentő esztelneki napközi otthonába.

zaol.hu

Böjte Csaba erdélyi ferences testvér neve bizonyára sokak fülében cseng ismerősen: az általa életre hívott alapítvány számos otthonban több száz árva gyermek számára biztosít emberhez méltó körülményeket. Esztelneki, negyven gyermeknek otthont adó közösségi háza két éve működik, ennek berendezéséhez szeretett volna segítséget nyújtani a Szent József Plébánia Cursillo-közössége is; gyűjtés eredményeként tegnap indult útnak egy teherautónyi adomány.


Bútorok, lakástextíliák, más használati tárgyak kerültek az autóra
Fotó: Horváth-Balogh Attila

- A Cursillo ma már világméretű mozgalom - mondta elöljáróban Horváth Lóránt plébános. - A plébánia kebelén belül is működik egy ilyen csoport, amelynek tagjaiban felmerült a gondolat: indítsunk adománygyűjtést annak érdekében, hogy az árvaházakat működtető Böjte atyának segítsünk berendezni és felszerelni a jelenleg felújítás alatt álló, Brassó térségében található esztelneki napközi otthont. Csaba atyáék egy több, mint százéves épületet vásároltak meg ott két éve.

Horváth Lóránt azt is jelezte: a nyárra másfajta segítséggel is készülnek. Terveik szerint egy-egy hét erejéig Déváról érkező gyerekeket látnak vendégül, jelen állás szerint már száz körüli a létszám. Az árvák jó szándékú híveknél tölthetik el ezt az időt, akik a nemes célra felajánlották otthonukat, nyaralójukat, szabadidejüket - s természetesen pénzüket is, ami bizony a mostani válságos időkben nagy szó... 

Böjte Csaba először 1992-ben fogadott magához árva, az utcán kolduló gyerekeket a Maros melletti Déván. Ételt, otthont és szeretetet adott nekik. Híre hamar messzire jutott, a gyermekvédelmi program 1998 óta hivatalos keretek között működik. Az emberek támogatni kezdték az árvákat, akiknek száma ma már több százra rúg. Közben ezren várnak arra, hogy bekerülhessenek a felújításra váró gyermekotthonok valamelyikébe. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!