Hírek

2009.03.31. 02:29

Tiéd a színpad

Keszthely - A minap a Közgazdasági Szakközépiskola rendezvényével folytatódott a Balaton Színházban a város középiskolásai körében zajló Tiéd a színpad című program.

Horányi Árpád

A diáknapi eseményeket immár csaknem egy évtizedes hagyomány szerint kötik össze a színjátszók térségi találkozójával. A város társintézményeiből az Asbóth Sándor Szakközépiskola, a Vajda János Gimnázium és a Vendéglátóipari Szakközépiskola színjátszói neveztek, Zalaszentgrótról érkezett a Városi Művelődési Központ Garabonciás színjátszó köre, a házigazda Lámpaláz csoport vendégeként.

- Nem verseny jelleggel zajlanak a bemutatók, de van zsűrizés, az értékelés szerint díjat vehet át a legjobb darabot bemutató csoport, a legkiemelkedőbb alakítást nyújtó szereplő, továbbá az előadás sikeréhez szép beszéddel, énekhanggal, a darab rendezésével hozzájárulók kaphatnak külön elismerést - mondta Siszler Katalin, az iskola igazgatója. Kiemelte: már a kezdeteknél útjára indították a Színházi Vándorkönyvet, amit ugyancsak az éves találkozókon lehet elnyerni.


A Vajda János Gimnázium színjátszói Bánk bán töredékek 2009 címmel mutattak be produkciót
Fotó: Horányi Árpád

A kötet a rendezvénysorozat fémjeleinek gyűjteménye. Tartalma mindig gazdagodik, emléket állít az újabb és újabb színjátszói találkozóknak fotókkal, élménybeszámolókkal. A már vaskos kötetet az elmúlt évben maga a kiadó: a Közgazdasági Szakközépiskola birtokolta. A diákszínjátszói körben e dokumentumgyűjtemény jelenti a győzelem szimbólumát, a jelkép olyan serleg szerepét tölti be, ami magába gyűjti, s őrzi a teljesítmények tartalmát. Az évről évre gyarapodó értékteremtés jelképét ezúttal az Asbóth Sándor Szakközépiskola nyerte el, egy évig tartó őrzésre.

Az eseményen bemutatkoztak a házigazda iskola más művészeti csoportjai is, diák alkotók egyéb munkáiból pedig kiállítást rendeztek. Számos fotóillusztráció adott betekintést a közgazdaságis életébe visszaemlékezésként a diákoknak, s bemutatva a jeles napokat, eseményeket a vendég diáktársaknak.A színjátszók vándorkönyvét az Asbóth-szakközépiskola csoportja nyerte el egy évre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!