Hírek

2009.03.27. 03:29

Szintes tudással

Keszthely - Szakács, cukrász és pincér szakmára készülők körében rendezték meg a tanulmányok egy mérföldkövét jelentő szintvizsgát a minap a Vendéglátóipari Szakközépiskolában.

Horányi Árpád

Az egész napos gyakorlati program szakmai felügyeletét a vizsgabizottságban is közreműködve látta el a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselete.

- Esküvői vacsorához terítek, a családi eseményen külföldi vendégek is lesznek, akikkel szeretném megismertetni a magyaros ételeket - magyarázta a kapott feladat szerint végzett munkáját Hajdó Bella. - Már a tanév elején megkaptuk a vizsgafeladatokat, volt idő az alapos átgondolásra, felkészülésre, próbákra.

- Ilyenkor még kisebb a tét mint a szakmunkásvizsgán, így kevesebb az izgalom - említette Pápai Nikolett, mutatva a vizsgamunkaként készített almáslepényét.

Összesen 29 tanuló tette le a szintvizsgát.

- Fontos ez a felmérés, része van az eredménynek a Szakma Kiváló Tanulója versenyre bocsáthatóságban is. De a legfontosabb, hogy a hátralévő tanulmányi időt a tudáspróba tapasztalatai szerint használhassák ki a diákok, a tanárok a lehető legjobban - hangsúlyozta Hegyi János, vizsgabizottsági elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!