2009.03.27. 03:29
Szintes tudással
Keszthely - Szakács, cukrász és pincér szakmára készülők körében rendezték meg a tanulmányok egy mérföldkövét jelentő szintvizsgát a minap a Vendéglátóipari Szakközépiskolában.
Az egész napos gyakorlati program szakmai felügyeletét a vizsgabizottságban is közreműködve látta el a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselete.
- Esküvői vacsorához terítek, a családi eseményen külföldi vendégek is lesznek, akikkel szeretném megismertetni a magyaros ételeket - magyarázta a kapott feladat szerint végzett munkáját Hajdó Bella. - Már a tanév elején megkaptuk a vizsgafeladatokat, volt idő az alapos átgondolásra, felkészülésre, próbákra.
- Ilyenkor még kisebb a tét mint a szakmunkásvizsgán, így kevesebb az izgalom - említette Pápai Nikolett, mutatva a vizsgamunkaként készített almáslepényét.
Összesen 29 tanuló tette le a szintvizsgát.
- Fontos ez a felmérés, része van az eredménynek a Szakma Kiváló Tanulója versenyre bocsáthatóságban is. De a legfontosabb, hogy a hátralévő tanulmányi időt a tudáspróba tapasztalatai szerint használhassák ki a diákok, a tanárok a lehető legjobban - hangsúlyozta Hegyi János, vizsgabizottsági elnök.