Hírek

2009.03.28. 07:29

Időközben határozatképtelenné vált a közgyűlés

Nagykanizsa - Zárt ajtók mögött kezdte pénteken folytatólagos ülését a dél-zalai város közgyűlése. A képviselők többek között kitüntetések adományozásáról döntöttek.

Szalabán Attila

A nyilvánosság előtt is dolgoztak azért tegnap a városatyák: immár nyílt ülésen, vita nélkül elfogadták az elmúlt időszak eseményeiről, intézkedéseiről szóló polgármesteri tájékoztatót.

Az interpellációk és kérdések órájában a jelenlévők számos, a lakosság érdekeit szolgáló indítványt fogalmaztak meg. Tóth Nándor (Fidesz) a Principális-csatorna kiskanizsai szakasza tisztításának halaszthatatlanságára mutatott rá, s egyúttal a városrészben tervezett egészségház megvalósításának fontosságára is felhívta a figyelmet. A képviselő a kiskanizsai ravatalozó felújítását is sürgette, míg Bicsák Miklós (MSZP) a korpavári hasonló létesítmény rendbetételét kérte az önkormányzattól. Bene Csaba (Fidesz) a Sikátor és az Árpád utcák sarkán a lakók által kialakított parkolók hivatalossá tételére tett indítványt, mivel az ottani közterületet egyéb hely hiányában már régóta így használják az utcabeliek, ám ezért az utóbbi időben többször megbüntették őket. Böröcz Zoltán (MSZP) a Zalai Hírlapban megjelent cikk nyomán arról érdeklődött, hogy miért nem tájékoztatták a közgyűlést a két közterület-felügyelő ellen indított rendőrségi nyomozásról. Erre reagálva Marton István polgármester jelezte: ő is csak a megyei napilapból szerzett tudomást az eljárásról. Dr. Tuboly Marianna jegyző válaszában elmondta: csak annyit tud, hogy a rendőrség két hónapja nyomoz, ám a mai napig nem kapott olyan információt, mely alapján fegyelmi eljárást indított volna az ügyben. Ezután Karádi Ferenc (Fidesz) tette fel kérdéseit a hulladékszállító cég szemétdíj-befizetéssel kapcsolatos gyakorlatáról, ám közben a közgyűlés határozatképtelenné vált, így az ülést Marton István berekesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!