Hírek

2008.10.09. 02:27

Téglahíd áll a föld alatt

Zalaegerszeg (ahzs) - Tegnap reggel forgalomeltereléssel kényszerültek számolni azok, akik a Platán sor, Vizslaparki út, Arany János utca és a Spar áruház térségében közlekedtek.

Szabó Judit

Mint a zalaegerszegi polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetőjétől, dr. Kovács Évától megtudtuk, itt kedden este a csapadékelvezető csatorna építési munkálatai során a kivitelezők 1,2 méter mélységben egy üregre bukkantak, melyről kiderült, hogy a Vizslaárok vizét elvezető hálózat téglahídja lehet. (Ez egy 6 méter széles, 3-3,5 méter mély és 12 méter hosszú donga hídszakasz.) 
Az objektumot az ötvenes években temették be, amikor a csatornázás során zárt szelvénybe került az Alsóerdőnél a föld alá bújó, majd a Dózsa pályánál kibukkanó és a Zalába ömlő patak. A műtárgy a közműtérképeken nem szerepelt, előkerülése után a statikusok véleménye alapján a beruházók úgy döntöttek, elővigyázatosságból elzárják a forgalom elől a szóban forgó szakaszt. 

Ettől függetlenül csekély kerülővel megoldható a környék közlekedése, s a helyi, Ebergénybe tartó buszközlekedést is a körülményekhez igazította a Volán. Érdemes figyelni a tájékoztató táblákat. A lezárásra egy hétig lesz szükség, jelezte az osztályvezető, az üreget addig megszüntetik. Az új áruházhoz szükséges építkezések miatt tovább folytatódnak a munkálatok a térségben, ahol jelzőlámpás irányítás működik majd, várhatóan november közepétől. Ekkor már új burkolaton haladhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik