Hírek

2008.10.21. 02:28

Nem látnak okot a felújítások halasztására

<b>Nagykanizsa</b> (sza) - Úgy tűnik, sziklákat kell arrébb görgetni azoknak, akik a műfüves pályákat, az utak és járdák idei felújítását meg akarják valósítani - fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján <em>Karádi Ferenc</em> fideszes önkormányzati képviselő.

Szalabán Attila

Mint elmondta, 2007 őszén állították össze a listát, mely minden képviselő körzetében a legfontosabb feladatokat tartalmazta. Ezek egy része szerepelt a 2008-as költségvetésben, s bár a városfejlesztési osztály elvégezte az előkészítési feladatokat, a kivitelezés megkezdéséhez nem kaptak felhatalmazást. Kérdésünkre Karádi Ferenc jelezte: ezért Marton István polgármester a felelős. Hozzátette: a felújítások, pályaépítések ügyében lezajlott a közbeszerzési eljárás is, nem lát nyomós okot rá, hogy elhalasszák a munkálatok indítását.

Mindehhez Jerausek István, szintén fideszes képviselő hozzátette: nem szeretnének a választóik előtt hiteltelenné válni, nem tudja tehát elfogadni, hogy miután a közgyűlés háromszor is döntött az utak és járdák felújításáról, még mindig nem kezdődtek meg a munkálatok. Rámutatott: rossz idő esetén lehetőség van a kivitelezés felfüggesztésére. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a halogatás a költségek növekedésével járna. 

Ezek is érdekelhetik