Hírek

2008.10.06. 02:28

Gesztenyés szombat

Galambok (kv) - Süteménysütő és rajzversennyel kezdődött a Galamboki Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány szervezte Gesztenyés szombat, mely jó szórakozást kínált a résztvevőknek.

Kelemen Valéria

Az iskolások rajzversenyének az ősz volt a témája, míg a versenyre benevezett sütemények természetesen mind gesztenyések voltak. Utóbbiak között Horváth Lászlóné gesztenyetortája vitte el a pálmát, s persze véletlenül sem azért, mert azt az alapítvány kuratóriumi elnöke sütötte - a szigorúan pontozó zsűri ráadásul a második díjat is a Horváthné készítette gesztenyés ujjas kiflinek ítélte. 

- A süteményes sikeremnél is jobban örülök annak, hogy végre éledezni kezd a falu, s a nemrég alakult nyugdíjasklubunk és énekkarunk is több jó rendezvényt és fellépést tudhat maga mögött - mondta a galamboki szőlőhegyi pincéjében Horváth Lászlóné, aki finom babgulyással vendégelte meg a Gesztenyés szombat résztvevőit. A

z alapítvány programja ugyanis házhoz, pontosabban szőlőhöz ment, így Horváthéknál is sokan ülték körül az asztalt. A biológia-rajz szakos Varga Attiláné irányításával termésekből játékok, csuhéból figurák és csokrok készültek, s közösen munkálkodott unoka és nagymama.

Ezek is érdekelhetik