Hírek

2008.10.21. 02:27

Diákvetélkedők Rákóczi nyomán

<b>Keszthely</b> (há) - Idén jubileumi jegyben rendezi meg a hagyományos történelmi vetélkedőt a Rákóczi Szövetség helyi szervezete. A közösség a fennállásának ötödik évét ünnepli, a diákifjúság körében ápolva a névadója emlékét.

Horányi Árpád

A fél évtized során töretlenül, eredményesen dolgoztak a fő célkitűzésekért: II. Rákóczi Ferenc emléke, valamint a határokon túli magyarokkal való kapcsolatok ápolásáért. Immár hagyománnyá vált körükben a kerékpáros emléktúra szervezése a fejedelem születésnapján Keszthelyről Balatongyörökre. Rendszeresen segítik a történelemtanárok továbbképzését, többször ünnepelték március 15-ét határokon túli magyarokkal együtt.

Idén is kiírták a térség ifjúsága számára a szabadságküzdelmekkel, a hazaszeretettel, példaképek állításával összefüggő vetélkedőt. A témák évfordulókhoz kötődnek: Mátyás királyhoz, Esze Tamáshoz, Szendrey Júliához, Wass Alberthez, valamint a Bibliához, a szentírás éve jegyében. A vetélkedőt öt kategóriában hirdették meg, óvodások, kisdiákok, középiskolások korosztályában. A kicsik a témakörökben rajz illusztrációkat készíthetnek, a felsőtagozatosok feladatlapokat kapnak a versenyen való szerepléshez, a középiskolások részére Esze Tamással kapcsolatosak a feladatok.

A határon túli magyar diákok is szerepelhetnek a pályázaton, tőlük a példaképeikről várnak írásokat.

Ezek is érdekelhetik