Hírek

2008.06.20. 02:26

Létszámgond nélkül, eredményesen

Sümegcsehi - A Fazekas József Általános Iskola eredményes tanévet zárt. Az intézmény diákjai közül több mint nyolcvanan vettek részt valamilyen versenyen.

Sámel József

- Volt tanuló, aki kilenc megmérettetésen képviselte iskolánkat, a gyermekek összesen kétszáz pályázatot adtak be - adott átfogó statisztikát a januárban a megyei közgyűlés által alapított Zalai Pedagógus Díjjal kitüntetett Szabóné Nagy Erzsébet igazgató, hozzáfűzve: országos versenyen huszonkilenc diák vett részt, jó helyezéseket elérve.

- Mindez rekordot jelent, egy kis iskolától pedig a lehető legjobb eredmény. Bizonyítja, hogy faluban is lehet kiváló felkészültséget szerezni - tette hozzá. Ezt bizonyítják a továbbtanulási eredmények is. Gimnázumba hét, szakközépiskolába hat, szakiskolába hét végzős jelentkezett sikerrel.

Öröm az is, hogy az intézmény nem küzd létszámhiánnyal, a következő tanévet tizenhat elsőssel, összesen százötven fővel kezdik.

- A létszámnövekedés előremutató, ezért nyújtott be húszmillió forintos iskolafelújítási pályázatot az önkormányzat - árulta el Farkas Zsolt polgármester, aki nem titkolja: az önkormányzat minden körülmények között fenn kívánja tartani az intézményt. Jelenleg erre tizenkétmillió forintot fordítanak évenként. Az iskola munkatársai mindent elkövetnek, hogy meghálálják e bizalmat. Az oktatás mellett működik a művészeti képzés, sőt az intézmény áprilisban az ÖKO-iskola címet is elnyerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!