Hírek

2008.06.30. 02:29

Ebet gazdájáról

Nagykanizsa (hba) - Több száz kutya és gazdi izgulhatott tegnap a Csónakázó-tónál megrendezett országos CAC Kutyakiállításon.

zaol.hu

A kilencedik alkalommal megrendezett kutyás megmérettetésre 335 négylábút neveztek az ország minden részéből, illetve a határon túlról is - tudtuk meg a szervező Canissa Canis Club (korábban Dogo Canario és Egyéb Kutyák Klubja) titkárától, Porkoláb Renátától.- Fajtánként, ezen belül korcsoportonként bírálták el a kutyákat - mondta, s hozzátette: két horvátországi versenybíró is segédkezett ebben, a hat tagból álló zsűri feje pedig a Magyar Kutyások Szövetsége elnöke, Jenei Attila volt. - A nagy melegnek és az időközben kitört nyári szünetnek köszönhetően az érdeklődés elmarad az általunk várttól, de azért így sem panaszkodunk.

Egy egészen különleges frizurával büszkélkedő nagy testű kutyát csinosított éppen a Budakesziről érkezett Albertiné Csontos Annamária. A gazdi büszkesége, a francia pásztorkutyák fajtájának képviselője a hangzatos Athee Anao Nacambel nevet viseli, s fiatal, 2 és fél éves kora ellenére már 150-szeres fajtagyőztes.

Tátrainé Tamás Katalin Basset Hound kutyusokat hozott, köztük a Talajmenti Lokomotív Kennel üdvöskéjét, Bohémet, akivel néhány nap múlva Stockholmba utazik a négylábúak világkiállítására.

Tislér Zoltán, a kanizsai rendőrkapitányság körzeti megbízottja és munkatársai kutyás bemutatója után került sor a legszebb kutyák, azon belül is a legszebb kanizsai kutyus kiválasztására. A címet ezúttal egy berni pásztor nyerte el, boldog és büszke gazdija pedig Varga Zsolt.

Képek az eseményről itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!