Hírek

2008.05.24. 02:28

Haláladó, közszféra

<b>Zalaegerszeg -</b> Megállapodás körvonalazódik a pártok között az örökösödési illeték eltörléséről, hangsúlyozta Hock Zoltán, a demokrata fórum elnökhelyettese tegnap Zalaegerszegen.

Szabó Judit

Hock Zoltán az MDF adóreform-csomagjáról beszélt, kiemelve, hogy küszöbön áll az örökösödési illeték, vagyis a haláladó eltörléséről szóló megállapodás. Már csak azon folyik a vita, hogy az MDF javaslatának megfelelően 18 millió forintnál húzzák meg az illetékmentesség határát, vagy máshol. Az elnökhelyettes közölte, az egykulcsos személyi jövedelemadóról szóló elképzelést is támogathatónak tartja a pártok többsége, csak a szocialisták utasítják el mereven, ők azonban kisebbségben vannak a parlamentben. A politikus ezután kitért rá, hogy a kormánynak vissza kellene vonnia a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását. A fórum szerint idejétmúlt ugyanis a közalkalmazottak és köztisztviselők megkülönböztetése, ráadásul a jogszabálytervezet újabb adminisztrációs terhet ró az intézményekre, mutatott rá Baján Antal, az MDF megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!