Hírek

2008.05.03. 02:28

Gyakoribb takarítás kellene

Zalaegerszeg (pgy) - A Zala Megyei Kórház kardiológiai osztályán tapasztaltakról számolt be lapunknak minap egy olvasónk. Panasza kevésbé az egészségügyi ellátással, mint inkább a tisztasággal volt kapcsolatos.

Péter Gyöngyi

A kardiológiai osztályra, kivizsgálásra érkezett az elmúlt napokban Siklósi Vilmosné. Az orvosi ellátással nem volt problémája - noha, mint megjegyezte, az ápolónők lehettek volna valamivel empatikusabbak is -, ám a tisztasággal kapcsolatban akadtak fenntartásai. A folyosón eltöltött idő során szomorúan szembesült vele, hogy a vizesblokkot mintegy öt-hat órán keresztül nem látogatta takarítószemélyzet. Ez azért is különösen sajnálatos, mivel mindösszesen két férfi és két női WC áll a nyolcvan beteg, illetve a hozzátartozók rendelkezésére. Az ilyen módon meglehetősen nagy forgalmat bonyolító toalettekre bizony ráférne a gyakori tisztítás, fertőtlenítés, különösképpen, hogy egészségügyi intézményről van szó.

Olvasónk kellemetlen tapasztalatával a kórházat is felkerestük. Szabó Gyuláné gazdasági igazgató úgy fogalmazott, sajnálja, hogy ilyesmi előfordult, ez azonban nem jellemző az intézményre. Eddig nem érkezett még hozzájuk panasz, de természetesen felhívják a takarítócég csoportvezetőjének figyelmét a jelzett problémára.

Ezek is érdekelhetik