Hírek

2008.05.27. 02:28

Diákkapcsolatokkal

Keszthely (há) - A Vendéglátóipari Szakközépiskola öt diákja német partneriskola vendégeskedését viszonozva egy hetet töltött Warenben. Az ugyancsak idegenforgalmi városbeli társintézmény által szervezett Európa hét programjaiban vettek részt.

Horányi Árpád

- Nem szakmai jellegű volt ez a program, inkább a csapatszellem alakítását szolgálta mindaz, amiben részünk volt - említette a csapat egy tagjaként Fliszár Tímea. - A Müritzi Nemzeti Parkban dolgoztunk egy közös projekten, amiben hat iskola vett részt. Voltak lengyelek, litvánok, Bulgáriából két iskola is képviseltette magát, s mellettünk természetesen ott voltak a házigazda diákok.

A tanulókat Szabó Szilárd és Pintér Ákos tanár kísérte el a vendégségbe. Mint elmondták: a tanulmányi eredmény és a nyelvismereti szint jutalma volt az utazás lehetősége. A német iskola immár 11. alkalommal rendezte az angol nyelven való kommunikálással zajló Európa hetet.

- Kovács Sándor, Páll Zsolt, Hegedüs Ramóna és Lukács Klaudia volt még a csapatban - sorolta társai nevét Tímea. - A nemzeti park természetvédelmével ismerkedtünk, s bekapcsolódtunk az ott zajló munkába, de ismerkedtünk a várossal is. Mi egy kerítés építésében vettünk részt, délutánonként volt lehetőség kirándulásokra, az esti órák pedig szórakoztató programokkal teltek. Voltak közös kulturális bemutatók, a mi csapatunk néptánccal szerepelt.

Fisli István, a VSZK igazgatója hozzátette, hogy példát vesznek: a következő tanévben ők is útjára indítják az Európa hetet, a német iskola képviseletét és más partnereiket jövőre már annak programjára hívják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!