Hírek

2008.04.15. 02:29

Mindjárt kiderül

Zalaegerszeg (ahzs) - Csak addig titkos, amíg a szakértői bizottság el nem bírálja - mondták tegnapi sajtótájékoztatójukon a Nyugat-dunántúli Regionális Tanács zalai szocialista tagjai .

Szabó Judit

Baracskai József és Góra Balázs arra utalt, hogy a régiós testület a múlt héten zárt ülésen rangsorolta a három megye pályázatait a térségre gyakorolt hatásfokuk szerint kiemelt , jelentős és kevésbé jelentős kategóriába, de ezzel nem került pont a közeljövő jelentős beruházásáira, hiszen még szakértői elemzés is szükséges.

A zalai szocialista képviselők azzal együtt, hogy maguk is nehézkesnek tartják ezt az eljárást, türelmet kértek, hozzátéve, a zalai pályázók bizonyára kedvező elbírálásban részesülnek. Góra Balázs elmondta továbbá, hogy a maguk részéről visszautasítják Manninger Jenőnek, a megyei közgyűlés elnökének pénteki lapunkban is olvasható kijelentését, mely meglátása szerint politikai döntés született, hiszen a tanácsülés előtt pár perccel helyben osztották csak ki a tanács vezetésének javaslatait. Góra Balázs kifejtette, mindenkinek módja lett volna módosítással élni, a pályázati listát ugyanis minden tanácstag megkapta. Ők fel is keresték a pályázókat, hogy tájékozódjanak a terveiket illetően. Leszögezte, a történelmi értékek turisztikai vonzerejét biztosító pályázatokba nehéz lenne politikai elfogultságot vinni, tekintve, hogy túl sok effajta objektummal nem rendelkezik például Zala megye.

A politikusok üdvözölték, hogy a régió megyei jogú városainak belvárosi rehabilitációja című pályázat tárgykörében Zalagerszeg és Nagykanizsa is jelentős összeget (899 millió forint) nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!