Hírek

2007.12.20. 03:25

Változtatni kell a VMK működésén

Lenti (gyf) - Négy fővel csökkenti a művelődési központ dolgozóinak számát a városi önkormányzat. A képviselők többek között erről döntöttek a tegnap megtartott ülésen.

Gyuricza Ferenc

A létszámleépítést gazdasági okokkal indokolta a testület. A döntés következtében a jelenlegi 7,15 álláshely a részmunkaidős foglalkoztatások miatt 3,75-ra csökken. A képviselő-testület egy ellenszavazattal elfogadott határozatában az is szerepel, hogy a dekoratőr-információs, a gazdasági ügyintéző, a technikusi és az információs álláshely szűnik meg. A napirendi pont megvitatása során az intézmény átalakításának lehetősége is szóba került, ám ezt a kérdést egyelőre levették napirendről a képviselők. Az viszont többször is elhangzott, hogy újra kell gondolni a közművelődési feladatellátás módját. Dr. Pál Attila alpolgármester azon véleményének is helyt adott, hogy a művelődési központ jelenleg rosszul működik, ezen pedig változtatni kell.

Még egy személyi döntés került tegnap napirendre: a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet igazgató-főorvosa 2008. január 1-jével kérte intézményvezetői munkaköre alóli felmentését. A képviselők ezt el is fogadták, s arról is döntöttek, hogy az álláshely betöltésére pályázatot írnak ki, ennek eredményes lebonyolításáig a vezetői feladatokat továbbra is dr. Bencze Katalin látja el.

A testületi ülés további döntéseire - így többek között a helyi adórendeletek felülvizsgálatára - a későbbi lapszámainkban még visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik