Hírek

2007.12.21. 03:27

Olvasásra nevelnek

Keszthely (kzs) - Nehéz körülmények között ugyan, de láthatóan hatékonyan működik a Fejér György Városi Könyvtár gyermekkönyvtára. Az intézmény tevékenységéről Tóth Ritát, a gyermekkönyvtár vezetőjét kérdeztük.

Kassai Zsigmond

- Ma, amikor folyton azt hallani, hogy csökken a gyereklétszám, nagyon komoly munkát jelent, hogy megtartsuk a legkisebb olvasókat és a rendszeresen ide látogató gyermekcsoportokat - mondta Tóth Rita. - Mi azonban így is sok gyereket nyertünk meg az idén az olvasás ügyének.

A gyermekkönyvtár statisztikáiból is kiderül ez, hiszen a beiratkozottak száma tavaly óta is több mint száz fővel emelkedett, Nyilvánvaló, hogy az intézmény tagtoborzó tevékenységének is köszönhető ez.

- A rendezvények tekintetében szintén túltettünk a korábbiakon - büszkélkedett a könyvtári vezető, s már sorolta is, milyen alkalmakra várták a gyermekeket az intézmény falai közé. Tartottak levelezős történelmi vetélkedőt, könyvtárhasználati versenyt, számos kézműves foglalkozást, versmondó versenyeket. De megemlékeztek a nemzetközi Kodály-emlékévről, továbbá az egyik helyi civil szerezet felkérésére a parlagfű elleni küzdelemből is kivették a részüket.

Tóth Rita különös lelkesedéssel emlékezik vissza az író-olvasó találkozókra is, szerinte ugyanis ezek a legmegfelelőbb programok arra, hogy a gyermekek megszeressék, s életformájukká tegyék az olvasást.

Ezek is érdekelhetik