Hírek

2007.12.18. 03:29

A kormány mellett

Zalaegerszeg (vézsé) - Kiállt a kormány reformpolitikája mellett az MSZP Zalai Területi Szövetségének küldöttgyűlése. A testület szombati ülésén elfogadott állásfoglalást tegnapi sajtótájékoztatóján ismertet- te Góra Balázs, a párt zalai ügyvezető alelnöke.

Virrasztó Zsolt

A dokumentum szerint a zalai szocialisták támogatják a kormány reformpolitikáját, a konvergenciaprogram végrehajtását, mert ez biztosítja a társadalom egészének fejlődését, a gazdasági versenyképesség helyreállítását és a térség felemelkedését. Az MSZP-testület szükségesnek tartja az egészségügyi ellátórendszer átalakítását, mert az összehangolt forrásteremtéssel biztosítja az egyenlőséget és a szolidaritást, így a hálapénzre kifizetett milliárdoknál jobban szolgálja az ellátottak érdekeit.

Az MSZP küldöttgyűlése szerint alapvető jog a sztrájkjog, de a mostani megmozdulást nem támogatják, mert az reformellenes és gátolja a haladást. Ugyanakkor megyei, városi és községi szinten - érdekvédelmi és civil szervezetek bevonásával - egyeztető fórumokat kezdeményeznek a szocialisták annak érdekében, hogy minél többen részt vehessenek a politika alakításában, a döntések ellenőrzésében. Mindeközben pedig azért dolgoznak a képviselőik a regionális fejlesztési tanácsban és a zalai önkormányzatokban, hogy az Új Magyarország Terv minden zalai projektje sikeresen megvalósulhasson.

Ezek is érdekelhetik