Hírek

2007.10.12. 02:23

A munkahelyteremtés beváltatlan ígérete

Nagykanizsa (pa) - A városvezetés munkahelyteremtésre irányuló stratégiáját kritizálta tegnap Bogár Ferenc, az MSZDP megyei elnöke. Mint elhangzott: ...

Sámel József

Mint elhangzott: Marton István a Fidesz polgármesterjelöltjeként még úgy nyilatkozott: megválasztása esetén a munkahelyteremtést, a munkanélküliek számának csökkentését tekinti majd első számú feladatának. Bogár Ferenc szerint a Fidesz az elmúlt egy évben semmit sem tett ez ügyben, ugyanis a 2006-os évi adatokhoz képest közel 10 százalékkal, mintegy 200 fővel növekedett az álláskeresők száma Nagykanizsán. Az MSZDP megyei elnöke úgy fogalmazott: a fideszes városvezetők érdekérvényesítő képessége megyei, regionális és kormányzati szinten is jelentéktelen, éppen ezért nem tudnak, de talán nem is akarnak a város érdekében hatékonyan lobbizni. Ráadásul - eltekintve a kisszámú Fidesz közeli vállalkozóktól - kapcsolatuk sincs a helyi cégekkel.

Lapunk kérdésére Bogár Ferenc elismerte: önmagában az önkormányzat nem tud munkahelyeket teremteni, a feltételeket tudja biztosítani, melyek többé-kevésbé már adottak. Ő inkább a tárgyalások aktivitását kifogásolja.

Ezek is érdekelhetik