Hírek

2007.02.01. 03:29

Vállalt feladatok

Lenti (gyf) - Egyre több a kapcsolódási pont a Kerka-parti város önkormányzata és a Lenti Többcélú Kistérségi Társulás tevékenysége között - hangzott el azon a tegnapi képviselő-testületi ülésen, melynek fő napirendi pontja a települési szövetség munkájáról szóló beszámoló volt.

Gyuricza Ferenc

A képviselők áttekintették annak a közművelődési feladatellátásra vonatkozó vizsgálatnak az eredményét, melyet még 2005 decembere és 2006 márciusa között végeztek a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által megbízott szakértők. A vizsgálat több fontos megállapítást is tett, többek között javasolja a könyvtári feladatok ellátására egy részben önállóan gazdálkodó költségvetési szerv létrehozásának lehetőségét, azt is kimondja, a közművelődési intézmény fenntartása nem kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, ezért javasolja a más szervezeti formában történő megvalósítás lehetőségeinek áttekintését is. Mindezt azért is, mert jelenleg az állami normatív támogatás hétszeresét fordítja az önkormányzat a Városi Művelődési Központ és Könyvtár fenntartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!