Hírek

2006.12.22. 03:24

Örömre hangolva

Körkép (kt, mh, se, vl) - Tegnap több karitatív közösség, szervezet igyekezett örömet szerezni. Ki ajándékkal, meleg étellel a rászorulóknak, ki az ünnepet köszöntő műsorral szülőknek, barátoknak.

Zalai Hírlap

Karácsonyi műsorral lepte meg tegnap a zalaegerszegi Dózsa-iskola 4. b osztálya a gyógypedagógiai fejlesztőközpontba járó halmozottan sérült gyerekeket. A kapcsolat nem újkeletű, hiszen a Göcseji Múzeum által kezdeményezett integrált művészeti foglalkozások jóvoltából már korábban összebarátkoztak az ép és a többségében kerekes székhez kötött gyerekek. A pályázat - amelynek keretében a falumúzeumban közös kézműves foglalkozásokon vettek részt - már lezárult ugyan, de a kapcsolat nem szakadt meg. A dózsás gyerekek saját készítésű filc Télapókkal és gitárzenével fűszerezett verses műsorral kívántak boldog karácsonyt sérült barátaiknak, akik hasonló módon viszonozták a gesztust.

A karácsonyi hangulat ébresztésének immár hagyományos epizódja a Pálóczi Horváth Ádám Művészetoktatási Intézmény koncertje is. A zeneiskolai növendékek tegnap este a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben adtak ízelítőt felkészültségükből.

A Zalai Polgári Körök Egyesülete idén is megszervezte négy éve hagyományos karácsonyi jótékonysági rendezvényét, melyet csütörtökön este tartottak az Ady Endre Általános Iskola és Gimnázium éttermében. Ez alkalommal 16 választott képviselőnek volt lehetősége arra, hogy körzetéből rászoruló családokat, nyugdíjasokat és egyedülálló fiatalokat hívjon meg a vacsorával, zenés-táncos karácsonyi műsorral és ajándékosztással egybekötött adakozó estre. Az összegyűlt mintegy 150 fő részére az adományokat zalaegerszegi és környékbeli vállakozók biztosították.

Az andráshidai Öveges József ÁMK-ban ugyancsak tegnap tartották a karácsonyi ünnepi műsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!