Hírek

2006.12.13. 03:27

Az Őrség védelmében

Budapest (mti) - A zöldszervezetek tiltakoznak az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának felszámolása ellen, 77 civil szervezet küldött levelet a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, a kormány tagjainak, az országgyűlési képviselőknek, valamint nemzetközi szervezeteknek.

Zalai Hírlap

A civil szervezetek arról tájékoztatták a távirati irodát, hogy a szaktárca a 10 nemzeti park igazgatóságból, a legutoljára alakított intézmény, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóságának felszámolását tervezi, azt összevonnák más közeli nemzeti park igazgatóságával.A terv ellen a civilek információi szerint tiltakozik a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, Vas Megye Közgyűlése, a Szentgotthárdi Kistérség és az Őriszentpéteri Kistérség több mint negyven polgármestere, a Magyar Tudományos Akadémia több mint 20 akadémikusa. Nem fogadják el az intézkedést a nemzeti parki tanácsok elnökei sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!