Hírek

2006.09.21. 02:25

Vizuális beszéddel

Keszthely (há) - Monumentális tárlattal kínál képzőművészeti élményt a Balaton Színház. A Simándy-teremben nyílt újabb, rangos időszaki kiállítás.

nincs nev

A művész egyéni nyelvet beszél a képzőművészetben. A monumentalitás, a teátralitás együtt van jelen abban a közegben, ami a képekről a látogatókra sugárzik. A művész vallja: sohasem érzi úgy a képeiről, hogy azok készen vannak, hibátlanok. Éppen ezért gyakran átfesti munkáit, még azután is, hogy az adott képek szerepeltek már kiállításon. A vastag festékréteggel kibontott forma tipikusan konfári megoldás, ami már-már három dimenzióssá teszi a képeit. Görög, bolgár, szicíliai táji élmények köszönnek a vászonról, festett éteri pillanatok mosolyognak a Szüleim emlékére című munkáról, drámai misztikum feszültsége tükröződik a Pietáról. Konfár Gyula festészetének egyéni nyelvéről a legérthetőbben csak a képei tudnak beszélni. A kiállítási anyag együttes láthatása felfokozza ezt a hangot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!