Hírek

2006.09.23. 02:24

Vízi berendezéseket mentettek

Zalaapáti - Vízimentők dolgoztak a napokban a Zala folyó zalaapáti hídja melletti szakaszon. Szerencsére nem tragédia történt, a búvárok vízmérő berendezéseket ellenőriztek, javítottak.

nincs nev

- Amúgy a berendezésből jelenleg öt üzemel, Zalaapátiban, az Egyesített Övcsatornán, Fenékpusztán, Balatonhídvégen, valamint Balatonkeresztúron - tette hozzá az ügyvezető -. Ezek automatikusan másodpercenként mérik az átfolyó víz mennyiségét, ami azért fontos, mert a szakemberek így folyamatosan tudják ellenőrizni a Balatonba érkező hozamot, s tudják kalkulálni a vízmérleget. A zalaapáti készülékek bizony megértek a felújításra, e munkát - a kábelek, mérőfejek állapotfelmérését - végezzük most búvárok segítségével.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának két tagja Szedlák Péter, valamint Kováts Norbert öltözött ottjártunkkor éppen búvárruhába.

- Időnként felkérnek bennünket hasonló munkára, hiszen víz alatt is ellenőrizni kell a berendezést, ami természetesen speciális feladatot jelent - fogalmazott Szedlák Péter, majd hozzátette: - a vízügyi szakemberekkel jó alaposan átbeszéltük a teendőket, hogy a kábeleknél, a mérőberendezéseknél mit kell szem előtt tartani, mit hogyan kell javítani.

- A munka egyébként is nagy odafigyelést igényel - magyarázta a búvár -, hiszen a Zala folyó sodrása jelentősnek mondható, és bizony a hőmérséklete sem túl magas ahhoz, hogy órákon át folyamatosan benne tartózkodjunk. Jelenleg ugyanis mintegy 16 fokos csak a víz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!