Hírek

2006.09.28. 02:29

Választási jogsértés

Zalaegerszeg (szj) - Visszalépésre szólította fel Borsos József, a Fidesz zalai Önkormányzati Tagozatának elnöke a Zalaegerszeg és Lenti Térségéért Egyesület megyei listáján szereplő jelölteket.

Mórocz Zsolt

Az ügy előzménye, hogy a Területi Választási Bizottság súlyosan jogsértőnek találta az egyesület szórólapjait, melyeken olyan jelöltek neve szerepelt, akiket nem is vettek nyilvántartásba. A fideszes politikus sajtótájékoztatóján közölte: az egyesület jelöltjeinek mindenképpen vissza kell lépniük, akkor is, ha tudtuk nélkül történt a jogsértés. Ebben az esetben a visszalépéssel kellene tiltakozniuk azok eljárása ellen, akik felhasználták őket a választási visszaélésre. Borsos József elmondta, hogy az egyesület jogsértő magatartása a választási bizottság tiltása ellenére folytatódott. A Fidesz fotókkal dokumentálta, hogy kedd este a kifogásolt szórólapokkal azonos tartalmú plakátokat ragasztottak ki, ezért tegnap ismét a választási bizottsághoz fordultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!