Hírek

2006.09.16. 02:28

Stabil a megyeszékhely költségvetési helyzete

Zalaegerszeg (vézsé) - A környező nagyvárosokhoz képest Zalaegerszeg gazdálkodása a legstabilabb, hangoztatta tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre, a város polgármestere.

nincs nev

Erről annak kapcsán beszélt, hogy a közgyűlés értékelte csütörtöki ülésén a megyeszékhelyi önkormányzat első fél évi gazdálkodását. Mint mondta, óvatosak és takarékosak voltak, s bár vettek fel fejlesztési bankkölcsönt, működési hitele nincs a városnak. A közgyűlés zárt ülésén született határozatokat ismertetve bejelentette: három évre a 30 esztendős dr. Háry Andrást választották a Városfejlesztő Zrt. vezérigazgatójává. A cég korábbi vezetője, dr. Burján Richárd ugyanis augusztus 1-jétől a Zalavíz Zrt. vezetője lett. Utalt arra is, hogy a Hotel Arany Bárány Kazinczy tér 2. szám alatti tömbbelsőjének rekonstrukcióját a testület döntése értelmében a KK Bau Profil Kft. végezheti el.

Gyutai Csaba alpolgármester egyebek mellett a zsinagógával szomszédos, 10 éve magántulajdonban lévő területtel kapcsolatos vitákat és egyeztetéseket elevenítette fel, s hozzátette azt is: az ingatlanra mindössze egy 200 négyzetméteres cukrászda kerül, s azt zöldterületek és parkolók övezik majd. Cserébe azért, hogy lemondott a korábbi tervekben szereplő kereskedelmi létesítmény megvalósításáról, a befektető megkapja viszont a polgármesteri hivatal melletti parkoló hasznosításának jogát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!