Hírek

2006.09.06. 02:29

Saját erőből kezdték el a hegyi út építését

Nagykanizsa (sza) - Nem várnak tovább az újförhénci hegyen szőlőbirtokkal rendelkező gazdák az önkormányzatra, saját erőből igyekeznek felújítani a hegyi hajlékaikhoz, telkeikhez vezető utat.

nincs nev

Lapunk korábban foglalkozott az Újförhéncre vezető út rendkívül rossz állapota miatt felháborodott szőlőbirtokosok panaszával. A szóban forgó úttest ugyanis gyakorlatilag tönkrement, az elmúlt hónapok során már több autó is megsérült, mikor tulajdonosaik megpróbáltak végighajtani rajta.

Egy hónappal ezelőtt a gazdákat még inkább elkeserítette, hogy köztudomásúvá vált: bár korábban kaptak ilyen jellegű ígéretet, mégsem szerepel az újförhénci út felújítása az önkormányzat idei beruházásai között.

Úgy döntöttünk, hogy ami kis pénzünk van egy gyűjtés eredményeként, abból hozatunk kavicsot és törmeléket, és saját erőből rendbe rakjuk az utat, amennyire bírjuk - jelezte Bencze Lajos, az újförhénci gazdák szószólója. - A várostól is kaptunk némi segítséget, több teherautónyi anyagot.

A tetemes mennyiségű kavicsot egy munkagép, valamint a gazdák segítségével terítették szét. Ugyanakkor Bencze Lajos jelezte: a jövőben is saját erőből folytatják az út karbantartását és felújítását, ám továbbra sem tettek le arról, hogy a probléma teljes rendezése érdekében a város önkormányzatát is maguk mellé állítsák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!