Hírek

2006.09.04. 02:28

Megelőzési szándékkal ellenőriznek

Zalaegerszeg, Lenti (ag, gyf) - Igen nagy türelemre lesz szüksége azoknak, akik a következő napokban autóval viszik gyermeküket iskolába. Különösen a megyeszékhelyen érdemes bőven számolni az utazásra.

nincs nev

Mint Tóth István százados, baleset-megelőzési főelőadó elmondta, reggel 7 és 8 óra között, valamint délután a tanítás végén segítik kollégáik a közlekedőket. Az akció hasznosságát jelzi, hogy amióta a rendőrség kitünteti figyelmével az oktatási intézményeket, nem történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset.

Emellett folytatódik az egy rendőr egy iskola mozgalom. Ennek keretében az első hónapban kollégái felkeresik az elsőosztályosokat, megismertetik velük a legfontosabb közlekedési szabályokat és felhívják figyelmüket más veszélyekre is. Szeretnék azt is elérni, hogy a tavaly a városi és városkörnyéki iskolákban az elsősök között kiosztott 1200 darab láthatóságot javító sárga fényvisszaverős mellényt idén tovább adják a legkisebb diákoknak.

Végezetül a rendőrszázados arra hívta fel a figyelmet, hogy a megyeszékhely közlekedése az építkezések miatt reggel és délután kritikussá válhat. A mellékutcák már most telítődtek és hasonló állapotok lesznek a főutakon. Emiatt sokkal hosszabb menetidőre érdemes felkészülni, így aki teheti, inkább válassza a tömegközlekedést vagy gyalog induljon útnak.

Lentiben is elsősorban a balesetmegelőzést szolgálja az egy hónapos, egész megyére kiterjedő közlekedésbiztonsági akció, mely során a rendőrök fokozottabban ellenőrzik az iskolák és óvodák környékén a forgalmat.

Minderről Soós Szabolcs hadnagy, a lenti rendőrkapitányság megbízott közlekedési alosztályvezetője számolt be. Elmondta: idén szeptemberben is nagy figyelmet fordítanak az általános iskolák és óvodák környékére.

- A tanévkezdés miatt jelentősen megnő a forgalom, s kollégáink jelenlétükkel is szeretnék felhívni a járművezetők, kerékpárosok, valamint gyalogosok figyelmét az ebből adódó veszélyekre - magyarázta a rendőrtiszt. - A megye valamennyi városában számítani kell az ellenőrzésre, míg a falvak közül azoknál az iskoláknál és óvodáknál várható a munkatársaink időszakos felbukkanása, melyek forgalmasabb utak mentén találhatóak. A rendőri jelenlét bűnmegelőzési célt is szolgál, próbáljuk az iskolák környékéről kiszűrni az ott nemkívánatos személyeket.

Soós Szabolcs azt is elmondta, Lentiben a rendőrök reggel 7 és nyolc óra között, illetve délután háromnegyed négytől öt óráig segítik a közlekedőket. Szándékuk nem a büntetés, az észlelt szabálytalanságok esetén, hacsak nem kirívó esetről van szó, csak figyelmeztetik a közlekedőket. Az első nap tapasztalatai szerint erre szükség is van, hiszen a passzív biztonsági eszközöket - gyermekülés, biztonsági öv - többen is mellőzték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!