Hírek

2006.09.19. 02:28

Lendületesebb közlekedés

Nagykanizsa (sza) - A hasonló berendezések alkalmazásához fűződő eddigi kedvező tapasztalatok miatt újabb négy időjelzőt szereltet fel a VIA Kanizsa Kht. a dél-zalai város két forgalmas kereszteződésében.

nincs nev

Nagykanizsán nem túl régen jelentek meg az első, a forgalomirányító lámpák mellé felszerelt időjelző eszközök. A Fő utca és az Erzsébet tér forgalmát segítő berendezések beváltották az illetékesek reményeit: működésük eredményeként lendületesebbé vált a közlekedés, sőt, üzemidejükben nem történt baleset az érintett kereszteződésekben. - Társaságunkhoz csak pozitív visszajelzések érkeztek az időjelzők működésével kapcsolatban, ezért nemrég úgy döntöttünk, hogy újabb négy ilyen szerkezetet szereltetünk fel - magyarázta Gáspár András, a VIA Kanizsa Kht. ügyvezetője. - Reményeink szerint az eddigiekhez hasonlóan ezek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a város újabb pontjain váljon gördülékenyebbé a forgalom. Mint azt Szabó István főmérnöktől megtudtuk, az új berendezéseket a Fő és a Csengery, illetve a Teleki és a Kórház utcák kereszteződésében helyezik fel a lámpák mellé a kivitelezéssel megbízott szakemberek. Az eszközök közül kettő fényérzékelős, tehát a környezete megvilágításához alkalmazkodva képes állítani saját kijelzőjének fényerejét, így mindig tisztán látható lesz. Szabó István ugyanakkor rámutatott: amennyiben az autósok látják, hogy még sok idejük van a lámpa zöldre váltásáig, és leállítják a járművük motorját, ezzel hozzájárulhatnak a forgalmas, és gyakran kipufogógázzal szennyezett kereszteződések levegőjének tisztábbá válásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!